+36 30 / 227 8208 | ezotthon@gmail.com

Aranykor gyermekei - Pállay-Kovács Szilvia, az Óbudai Waldorf Gimnázium művészet-pedagógusának előadása

2020.01.31. péntek 18:00
"Dunaújvárosban születtem. Első diplomámat a Tanárképző Főiskolán, rajz-művészettörténet szakon szereztem, egyetemi, művésztanári diplomámat pedig az Iparművészeti Egyetemen. Mindeközben általános iskolában, majd gimnáziumban tanárként dolgoztam. Négy évet a budapesti Tanító és óvónőképző Főiskolán is, még Bálványos Huba szárnyai alatt tanítottam. Sokféle alternatív pedagógiai és művészetterápiai módszert megismertem és a tanultakat máig használom, beépítettem a saját világomba. Így pl. Kokas Klára komplex művészeti nevelési módszerébe is személyesen beleláthattam, tanulmányozhattam. Elvégeztem Boldizsár Ildikó alkotó fejlesztő meseterápia tanfolyamát is. Tanítottam több éven át művészeti tagozatos osztályokat, kicsi elsős kortól indulva, amik a legszebb tapasztalataimat jelentik, jelenleg az óbudai Waldorf gimnáziumban tanítok, mint művészet pedagógus."

Aranykor gyermekei
Pállay-Kovács Szilvia, az Óbudai Waldorf Gimnázium művészet-pedagógusának előadása

"A képzőművészet életem másik részét tölti ki és ezt a gyerekek fejlesztéséhez eszközként használom a pedagógia terén,.
Az utóbbi években az energia és lélekgyógyászat is része lett életemnek.
Meghatározó fontosságú annak tudatosítása, hogy mekkora a felelősségünk, szülőknek, pedagógusoknak, szakembereknek abban, hogy mivé nőnek, mivé válnak általunk a gyerekek.
Számomra minden kisgyerek egy kis csoda, mindegyikük szemében tiszta fény van. De azt is látom, hogyan alszik ki ez a fény azok miatt a hatások miatt, amik érik őket, közvetve, vagy közvetlenül a felnőtt társadalomból.
A változás kulcsát ők jelentik, mutatják az új irányt, csak értő szemmel figyelnünk kellene rájuk! Előttünk a megoldás, az új generációban, a különleges érzékenységű, magas intelligenciájú, komoly küldetéssel született indigó, kristály, csillag gyerekeinkben. De gyakran még azt sem tudjuk elérni, hogy legalább ne ártsunk nekik. A gyerekek azzá válnak, amivé mellettünk lehetnek. Mindannyiunk felelőssége, hogy milyen generációt nevelünk. Olyat, aki kiutat mutat, vagy olyat, aki a mostani világba zár bennünket és csak ismételjük általuk a hibáinkat.

Előadásom 10 éves munkám, tapasztalataim egy választott témakörét öleli fel.
„ Az új generációs gyermekek küldetése és világszemlélete.
Hogyan értsük meg és kezeljük őket? „
A nyitott, érdeklődő szülő és nevelő a gyermekek közvetítésével olyan világba léphet be, amelynek sok esetben még a létezéséről sem tudott. Most viszont megtapasztalhatja, amint gyermeke elvezeti őt egy sokkal tágabb, színesebb, tisztább és boldogabb világ megismerésének irányába. A gyermek rendelkezik ennek a világnak az előképével, vagy mennyei víziójával, és ezt igyekszik létrehozni, megteremteni a Földön. Ha akadályozod, megnehezíted a dolgát, és kudarcra ítéled magad. Ha segíted és támogatod, ha hajlandó vagy változni és tanulni, nem csak gyermekedet és önmagadat, de az egész bolygót, az emberiséget is segíted.
Projektoros vetítéssel és egy gyermekeknél alkalmazott meditációval egészül ki az előadás."


2020. január 31. 18.00
PKK Belvárosi Közösségi Tér (7621 Pécs, Király u. 9., I. emelet)


Az előadáshoz való hozzájárulás
amely a helyszínen fizetendő, 1500 Ft/fő

Művészeti alkotóműhely másnap, február 1-én
10.00-13.00 óra között 7-10,
14.00-17.00 óra között 11-14 éveseknek

a Patacsi Művelődési Házban,
5.000ft/fő/alkalom - minden alapanyagot tartalmaz.

További információ:
grafzsuzsi17@gmail.com 70/5909160

www.art.pkszilvia.hu, friss videok az X media által a youtube-n"