+36 30 / 227 8208 | ezotthon@gmail.com

SZALÓKI Virág

2018.02.02. péntek 00:00
Art Coach, Művészetterapeuta, Szocioterapeuta, Női Körvezető Facilitator, a FLOWers - művészetterápiás csoportok vezetője, az EZOtthon - önfejlesztő, önismereti és spirituális rendezvények társtulajdonosa

Közel 30 év önismereti úttal a hátam mögött néha úgy érzem, hogy ennek talán sosincs vége. A fejlődés folyamatosan bomlik ki. Ez a teremtő szellemmel kötött szent frigy kibomló önmeghaladása, egy zabolátlan áramlás, háborítatlan flow.

Mindig is fő célom volt valamilyen formában segíteni az embereket. Jelenleg elsősorban nőkkel, csoportban dolgozom. Abban kísérem őket, hogy hatékony önismereti eszközökkel megteremtsék belső harmóniájukat, és elérjék csodálatos, isteni, és egyedi lényüket, lényegüket. Társadalmunk legkisebb egysége a család. Kiemelkedően fontos, hogy a nő, az anya, a feleség középpontjában legyen, jól létben érezze magát, hiszen így tudja ő is emelni a párját, családját, a nemzetet és az egész világot.  

Több iskolát, tanfolyamot, kurzust, workshop-ot végeztem. Segítő tevékenységem mellett önfejlesztő, önismereti és spirituális rendezvényeket is szervezek. Kaptam rengeteg információt, lexikális tudást, gyakorlati technikákat, különböző beavatásokat. Őszintén hálás vagyok minden tanítómnak és mesteremnek, de azt tapasztaltam, hogy a valódi tudás nem könyvekből vagy előadásokon tapasztalható meg. Az igazi beavatásokat az élettől kapjuk a különböző történéseken és kapcsolódásokon keresztül. Amikor erre rájövünk, és hagyjuk lenni azt, ami van, akkor egyszer csak megtörténik a csoda. Rájövünk, hogy igazából már mindent tudunk, csak emlékeznünk kell rá.

Úgy érzem, a művészetterápiával - az önismereten keresztül - egy kaput nyitok meg, amellyel utakat mutathatok az embereknek a világosság, a fény felé. A komplex művészetterápia egy eszköz, amely segít abban, hogy több fajta terápiás irányzat, különböző technikáit használva, mindfulness folyamatszemléletben, a tudatos jelenlétet megélve a saját belső, bölcs és mindent tudó önvalónkkal lehessünk. Így a kapun keresztül jutva át tudjuk fényesíteni azt az utat, amelyen tovább akarunk menni a megoldásaink felé.