+36 30 / 227 8208 | ezotthon@gmail.com

Az online világ - veszélyek, lehetőségek, alternatívák

2019.02.16. szombat 14:00
Az Egyedülálló Szülők Klubja – Pécs szeretettel várja Önt és gyermekét a Pécsi Kulturális Központban megrendezésre kerülő interaktív workshopra.


2019. február 16. szombat 14:00-18:00

14.00
Internetbiztonság
Vitális Ágnes alezredes, a Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Megelőzési és Értékelő Alosztálya vezetőjének előadása
- Az internet hasznos és káros oldala. Mit tehetnek a szülők, hogy megóvják a gyerekeiket? Pár gyakorlatias infó arról, hogy hol, milyen oldalakon tájékozódhatnak vagy kaphatnak segítséget a szülők, és beszélek a jellemzőbb bűncselekményekről, amiket a neten lehet elszenvedni vagy elkövetni. Egyre gyakoribb az online zaklatás. Kérdések és válaszok a Bűn- és baleset megelőzéssel, áldozat- és ifjúságvédelemmel, drogprevencióval kapcsolatban.

15.00
Tudatos Szülő - Tudatos gyermeke
Kresz Tímea, stresszterapeuta, életvezetési tanácsadó-terapeuta előadása
- A gyereket be kell vezetni a mai világba, igen, fel kell készíteni, hogy tájékozódni és élni tudjon benne, hogy érdekeit felismerje és érvényesíteni tudja. A gyermekemért és az ő életminőségéért én a SZÜLŐ vagyok a felelős, a leges-legnagyobb teremtésem a világom a saját gyermekem, minden tudatos pillanat az ő gyarapodását szolgálja. Mit jelent a számomra tudatos szülőnek lenni? Ezeket a gondolatokat szeretném megosztani azokkal, akiknek van fülük a hallásra.

16.00
A valódi kapcsolódás - Együtt lenni, jelen lenni
Szalóki Zsolt integrál pszichológiai tanácsadó és Szalóki Virág művészetterápiás szocioterapeuta vezetésével
- Játékos, integratív művészetterápiás foglalkozás szülőknek a gyerekekkel.

A fenti előadásnap ingyenesen látogatható.

A két első, főként felnőtteknek szóló előadás alatt a Pécsi Kulturális Központban párhuzamosan zajló VI. Pécsi Társasjáték Délután és a PKK Lego Klubja is várja a gyerekeket.

A harmadik program közös szülő-gyermek foglalkozás. Ezt elsősorban 7 éves kortól ajánljuk. A létszám korlátozott. Regisztrálni az első előadás előtt, a helyszínen lehet.

Pécsi Kulturális Központ (Pécs, Dr. Veress Endre utca 6.)
További információ: Szalóki Virág 30/227-8208

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!